uasiligh.ru

Куріпка тундряная - птах, одягнена по сезону

Куріпка тундряная - птах, одягнена по сезону

Полярна куріпка - родичка білої куріпки. Водиться вона на півночі Європи і Америки, віддаючи перевагу нагірній тундрі і лісотундрі.

Влітку полярна куріпка мають сірий або коричневе забарвлення, що допомагає їм ховатися серед каменів і рослин під час пошуку їжі - нирок рослин, насіння і ягід. З приходом зими куріпки линяють, міняючи забарвлення на білий, щоб ховатися в снігу. Раннім літом самки відкладають 5-10 яєць. Літати пташенята вміють вже через 10 днів після появи на світло.

Самки залишаються на території самця після спаровування, але ростять пташенят самостійно.

Самців тундряной куріпки легко дізнатися по червоним м`ясистим «брів» над очима.

Пальці тундряной куріпки покривають жорсткі пір`я. Завдяки цьому вона може ходити по снігу, що не провалюючись.

Поділися в соціальних мережах:

Схожі
» » Куріпка тундряная - птах, одягнена по сезону