uasiligh.ru

Майбутній чубатий красень із зоопарку сан-паоло

Цей пухнастий білий пташеня дуже милий, але в майбутньому він перетвориться в ще більш прекрасну хижого птаха - ошатного чубатого орла, який стане справжньою окрасою зоопарку Сан-Паоло (Sao Paulo Zoo).

Майбутній чубатий красень із зоопарку Сан-Паоло

Фото: Carlos Nader / Sao Paulo Zoo

Дитинча вилупився з яйця 15 квітня. Після проведеного обстеження з`ясувалося, що це самець, якому біологи зоопарку вирішили дати ім`я Кронус (Chronus).

Як і належить пташенятам хижих птахів, він дуже швидко росте і стрімко набирає вагу: при народженні він важив близько 50 грам, а через місяць його вага збільшилася в десять разів! Це вражає!

Майбутній чубатий красень із зоопарку Сан-Паоло

З самого першого дня новонародженого годували мишами кілька разів на день, зараз він отримує їжу 3 рази в день. Як стверджують доглядачі зоопарку, коли він перетвориться на дорослу особину, то важитиме близько одного кілограма.

Ошатний чубатий орел (Spizaetus Ornatus) - хижий птах із сімейства Accipitridae, що мешкає в тропічних лісах Америки, від південної Мексики і Юкатана до півдня Перу і Аргентини Цей вид - володар яскравого оперення, яке помітно відрізняються у дорослих і статевонезрілих птахів. Розмір дорослої особини становить 56-68,5 см (22-27 дюймів), в довжину - 117-142 см (46-56 дюймів), важать від 960 до1650 г (2,1-3,6 фунта).

Майбутній чубатий красень із зоопарку Сан-Паоло

Характерною ознакою цього орала став його хохол (гребінь), який розправляється на його голові, коли птах знаходиться в стані збудження. Як і більшість пернатих хижаків, що мешкають в лісах, ошатний чубатий орел підстерігає свою здобич, причаївшись в затишному місці - сидячи на дереві, серед його густого листя.

Майбутній чубатий красень із зоопарку Сан-Паоло

Хоч цей хижак і вважає за краще селитися в густих лісах, проте досить часто його бачать поблизу міст, де він благополучно виводить своє потомство. Полюючи, ошатний чубатий орел здатний схопити здобич, яка в п`ять разів перевищує його власну вагу. Його раціон складають птиці - блакитні чаплі, тукани, перепела, голуби, папуги та ін. Також він може харчуватися мавпами, білками, щурами і агуті.

Майбутній чубатий красень із зоопарку Сан-Паоло

Під час періоду гніздування ці орли люблять влаштовувати шлюбні ігри - пари можуть довго парити в повітрі поруч один з одним. Самець виконує різні трюки, перевалюючись з боку на бік, або ж виконує справжню «мертву» петлю. Все це дуже вражає самку і вона, як правило, поступається своєму кавалеру.

Майбутній чубатий красень із зоопарку Сан-Паоло

Раніше ошатний чубатий орел не відносився до зникаючих видів, проте з 2012 року ситуація дещо змінилася і на даний момент Міжнародний союз охорони природи (МСОП) заніс його до списку птахів, які знаходяться під загрозою зникнення.

Відео: Sao Paulo Zoo
Поділися в соціальних мережах:

Схожі
» » Майбутній чубатий красень із зоопарку сан-паоло